Opskrift på sommersalat: Aamanns agurkesalat
Mangler du inspiration til sommermenuen? Prøv denne agurkesalat fra Aamanns, der er perfekt som en lækker og let sommerfrokost eller som tilbehør til grillen. Du kan nemt variere salaten med andre krydderurter, eller tilsætte fintsnittet kål i stedet for eller sammen med agurken.
Agurkesalat med korn, løvstikke og hytteost
Det skal du bruge (4 personer):
- ca. 2½ dl perlebyg, perlespelt eller parboiled hvedekorn
- 2 forårsløg
- 1 grøn chili
- 6 spsk. olivenolie
- 4 spsk. æbleeddike
- skal og saft af 1 øko-citron
- ½ spsk. honning
- 1 bundt dild
- 5 spsk. finthakket løvstikke
- 1-2 agurker
- ca. 3 dl hytteost
- havsalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Kog kornene efter pakkens anvisning – du skal ende med ca. 1½ – 2 dl kogte korn pr. person.
- Snit forårsløg og chili i fine skiver.
- Kom forårsløg, chili, olivenolie, eddike, lidt citronsaft, honning, salt og peber i en skål og vend det rundt.
- Kom derefter de kogte korn i, og vend det godt sammen.
- Hak dilden (gem lidt dildkviste til anretning) og løvstikke.
- Skræl agurken og skær den i mundrette tern.
- Vend krydderurter og agurk i kornene, smag til med salt, peber og citronsaft.
- Anret salaten i skåle, kom en god skefuld hytteost ovenpå hver salat, kom dildkviste øverst og riv til sidst lidt citronskal ud over.