Opskrift: Boller i karry veggie ala Ditte Ingemann
Vegetariske boller i krydret karry med quinoa & blomkål
Mangler du inspiration til gode grønne livretter? Prøv Ditte Ingemanns hverdagsfavorit, boller i karry, i en vegetarudgave. Det smager mindst lige så godt, som den traditionelle.
Ingredienser
BLOMKÅLSBOLLER (35-40 stk.)
150 g hvid quinoa
150 g blomkål
6 spsk mel
1 spsk løgpulver
2 æg
1 tsk havsalt
sort peber
evt. en smule vand
olivenolie til stegning
SAUCE
1 løg
1½-2 tsk mediumstærk karry
25 g smør
3 spsk mel
2 dl vand
1 æble
4 dl kokosmælk
salt og peber
TILBEHØR & TOPPING
250 g kogte ris
75 g ristede cashewnødder
3 forårsløg
1 bdt frisk koriander
Sådan gør du
1.
Skyl og kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Skær blomkålen ud i små buketter og kom dem i en foodprocessor sammen med quinoa, mel, løgpulver, æg, salt og peber og en smule vand.
2.
Blend, indtil massen har en ensartet konsistens og lad så farsen hvile i ca. 10 minutter. Form med fugtige hænder små kugler og steg dem på en varm pande i olie i ca. 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde.
3.
Pil og hak løget fint. Svits det med karry i smør i en gryde. Rør melet i og lad gerne melet lige brune af, tilsæt herefter vand under konstant piskning.
4.
Skræl æblet, skær det i små tern og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælk. Smag til, krydr med salt og peber. Spæd saucen op med lidt mere vand, hvis den er for tyk.
5.
Rist cashewnødderne på en tør, varm pande i nogle få minutter, så de får en smule farve. Kom bollerne i saucen og server retten med kogte ris, cashewnødder, finthakket forårsløg og koriander.
'Hverdags Vegetar' af Ditte Ingemann
Bog & Idé
299,95 kr.