Opskrift: Lav et lækkert honningkagetræ
Honnningkage er en julefavorit.
Prøv Tobias Hamanns flotte variant fra kogebogen ‘Tobias’ Jul’. Så har du spiseligt julepynt til hele december måned.
Bunde:
100 g smør
100 g sukker
80 ml lys sirup 40 ml mælk
320 g hvedemel
1 tsk. natron uden top
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
Royal icing:
1 æggehvide
250 g flormelis
evt. 1 tsk. Citronsaft
Pynt: Sukkerkugler
Sådan laver du bunde:
1. Smelt smør, sukker, sirup og mælk i en gryde ved lav varme. 2. Bland de tørre ingredienser sammen, og sigt dem i gryden. 3. Tag gryden af varmen, og rør sammen. 4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. 5. Stil dejen i køleskabet i 6-8 timer. 6. Tænd ovnen på 180 grader. 7. Udstik 8-10 stjerner i forskellige størrelser. 8. Placér stjernerne på en bageplade, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter alt efter størrelse. Hvis træet skal holde til juleaften, er det vigtigt, at kagerne ikke er for bløde, når de er afkølede. 9. Afkøl bundene.
Sådan laver du icing:
1. Pisk ingredienserne. 2. Kom icing i en sprøjtepose med en lille, rund tylle.
Sådan samler du: 1. Dekorér hver stjerne med icingen. 2. Brug også icingen som lim, når stjernerne skal lægges forskudt oven på hinanden. 3. Placér den største stjerne nederst, og arbejd derefter opad. 4. Pynt spidserne med sukkerkuglerne. Så er dit honningkagetræ klar til at sprede juleduft i hele huset.