Sundhed: Rå ratatouille
Den klassiske konserveringsmetode har fået en revival, og hvem vil ikke gerne sætte sådan et par patentglas på frokostbordet?
Opskrift:
- 150 g tomater
- 200 g squash
- 150 g peberfrugt
- 100 g rødløg
- 2 kviste frisk timian
- 10 g sorte peberkorn
- 14 g groft havsalt til 400 ml vand
- 1 ydre kålblad fra hvidkål
1. Skyl tomater, squash, peberfrugt og timian. Skær grøntsagerne i tern (1×1 cm), og bland med peberkorn og timian.
2. Put det hele i et patentglas. Pak grøntsagerne, så de ligger helt tæt, og glasset er fyldt.
3. Bland lagen ved at røre 14 g salt i 100 ml kogende vand. Tilsæt de resterende 300 ml koldt vand, så lagen får stuetemperatur (20-25 °C).
4. Hæld lagen over ratatouillen, så grøntsagerne dækkes helt.
5. Skyl kålbladet, læg det over ratatouillen, og pres det ned under lagen, så kålbladet ligger som låg. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven.
6. Luk patentglasset, og stil det til at fermentere på en tallerken i skygge. Lad ratatouillen fermentere i 4 til 7 dage ved en temperatur på 18-20 °C.
7. Smag på ratatouillen efter 4 dage. Den skal smage syrligt salt. Hvis den ikke er syrlig nok, så lad den fortsætte med at fermentere. Smag på den løbende indtil den 7. dag.
8. Stil din ratatouille på køl. Den er nu spiseklar.
Opskriften er fra Fermentering 2.0