Åbningstider i dag: 10:00 - 19:00
  

Butikker

mandag 10:00 - 19:00
tirsdag 10:00 - 19:00
onsdag 10:00 - 19:00
torsdag 10:00 - 19:00
fredag 10:00 - 19:00
lørdag 10:00 - 17:00
søndag 10:00 - 17:00

Bilka

man. - søn. 07:00 - 23:00

Specielle åbningstider

Late Night 29. april 2022 10:00 - 22:00
Det sker »

Kost & motion

Opskrift: Rå ratatouille

Den klassiske konserveringsmetode har fået en revival, og hvem vil ikke gerne sætte sådan et par patentglas på frokostbordet?

Opskrift:

  • 150 g tomater
  • 200 g squash
  • 150 g peberfrugt
  • 100 g rødløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 10 g sorte peberkorn
  • 14 g groft havsalt til 400 ml vand
  • 1 ydre kålblad fra hvidkål
  1. Skyl tomater, squash, peberfrugt og timian. Skær grøntsagerne i tern (1×1 cm), og bland med peberkorn og timian.
  2. Put det hele i et patentglas. Pak grøntsagerne, så de ligger helt tæt, og glasset er fyldt.
  3. Bland lagen ved at røre 14 g salt i 100 ml kogende vand. Tilsæt de resterende 300 ml koldt vand, så lagen får stuetemperatur (20-25 °C).
  4. Hæld lagen over ratatouillen, så grøntsagerne dækkes helt.
  5. Skyl kålbladet, læg det over ratatouillen, og pres det ned under lagen, så kålbladet ligger som låg. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven.
  6. Luk patentglasset, og stil det til at fermentere på en tallerken i skygge. Lad ratatouillen fermentere i 4 til 7 dage ved en temperatur på 18-20 °C.
  7. Smag på ratatouillen efter 4 dage. Den skal smage syrligt salt. Hvis den ikke er syrlig nok, så lad den fortsætte med at fermentere. Smag på den løbende indtil den 7. dag.
  8. Stil din ratatouille på køl. Den er nu spiseklar.

Opskriften er fra Fermentering 2.0

3 sunde grunde til at spise fermenteret mad
1. Det er fuld af mælkesyrebakterier til dine tarme 2. Det bibeholder vitaminer i grøntsager 3. Det har en magisk effekt på dit immunsystem, fordi det bekæmper inflammation.
0 Kommentare
Forrige indlæg
inspiration til madpakken, SlotsArkaderne
Næste indlæg
sport sundhed slotsarkaderne